نشان دادن چهره دروغين مدعيان راستي با ارائه اسنادي كه به وفور ميتوان صورت بدتركيب اين مدعيان را نشان داد- به باور من كمترين كاري است كه بعهده ما گذاشته شده است
۱۳۹۲ مهر ۴, پنجشنبه
دکترا از بریتانیا و استفاده از مترجم ...!!
تا وقتی کریستین امانپور از دارنده مدرک دکترای یک دانشگاه بریتانیایی نخواسته بود جملهای را به زبان انگلیسی بیان کند، بسیاری انگلیسی حرف زدن حسن روحانی را نشنیده بودند. اما امروز همه میدانند که او نیاز به مترجم هم دارد.
پخش گفتگوهای رئیس دولتی که خود را فارغالتحصیل دانشگاهی در بریتانیا معرفی میکند، این نکته مثبت را داشت تا انگلیسی حرف زدن او را هم بشنویم.
دانشآموزان راهنمایی و دبیرستان میتوانند چند جمله را به زبان انگلیسی به خوبی از حفظ بگویند. اما انتظار از کسی که گفته میشود فارغالتحصیل رشتهای مانند حقوق است، آن هم از دانشگاهی بریتانیایی، بسیار بالاتر از اینهاست! .
اما استفاده روحانی از مترجم در هنگام پاسخگویی به سوال خبرنگاران، زاویهای دیگر را میگشاید که با تحقیقات <سایت خودنویس> در ماههای پیشین همخوان است.
پخش گفتگوهای رئیس دولتی که خود را فارغالتحصیل دانشگاهی در بریتانیا معرفی میکند، این نکته مثبت را داشت تا انگلیسی حرف زدن او را هم بشنویم.
دانشآموزان راهنمایی و دبیرستان میتوانند چند جمله را به زبان انگلیسی به خوبی از حفظ بگویند. اما انتظار از کسی که گفته میشود فارغالتحصیل رشتهای مانند حقوق است، آن هم از دانشگاهی بریتانیایی، بسیار بالاتر از اینهاست! .
اما استفاده روحانی از مترجم در هنگام پاسخگویی به سوال خبرنگاران، زاویهای دیگر را میگشاید که با تحقیقات <سایت خودنویس> در ماههای پیشین همخوان است.
آقای روحانی نمیتوانسته به عنوان دانشجوی فوق لیسانس و دکترا در بریتانیا حاضر بوده باشد، چرا که میبایست بر این زبان، برای مطالعه متون حقوقی و نوشتن مقاله و تکلیفهای درسی مسلط باشد.
استاد دانشگاهی در لندن که بر روی نحوه مدرک گرفتن حسن روحانی تحقیق میکند، به خودنویس میگوید که وجود مترجم و همچنین ضعف شدید حسن روحانی در بیان جملهای به زبان انگلیسی نشان میدهد که او عملا به زبان انگلیسی مسلط نیست و تحصیلات او نیز به زبان انگلیسی زیر علامت سوال است.
استاد دانشگاهی در لندن که بر روی نحوه مدرک گرفتن حسن روحانی تحقیق میکند، به خودنویس میگوید که وجود مترجم و همچنین ضعف شدید حسن روحانی در بیان جملهای به زبان انگلیسی نشان میدهد که او عملا به زبان انگلیسی مسلط نیست و تحصیلات او نیز به زبان انگلیسی زیر علامت سوال است.
۱۳۹۲ شهریور ۲۱, پنجشنبه
بخشی از یک مقاله * سیر قهقرایی جامعه در ۳۵ سال جمهوری! < خلافت> اسلامی
تنزل مرتبهی انسان
وضعیت بیکاری و بی نشاطی و آموزش و پرورش ایدئولوژیک و مبتنی بر پشت میز نشینی، جوانان کشور را به تحقیر خود با رویکرد به مواد مخدر سوق داده است. یک تحقیق میدانی در سطح شهر تهران تنها در مورد شیشه نشان میدهد که ۸/۲ درصد افراد ۱۵ تا ۴۵ سال شهر تهران حداقل یک بار مصرف شیشه را تجربه کردند که ۱۳/۴ درصد مصرف کنندگان زن بودند و همچنین ۷۱/۷ درصد این آمار نیز مربوط به مصرف کنندگان شیشه در سنین ۱۵ تا ۲۵ سال بوده است. (خبر آنلاین، ۶ تیر ۱۳۹۲) اعتیاد امروز حد و مرزی در ایران نمی شناسد و طبقات تحصیلکرده، زنان، مقامات و نوجوانان را نیز آلوده ساخته است ....
تنزل مرتبهی کودکی
کودکی یعنی بازی و آموزش اما نه در جمهوری اسلامی. سه موضوع به هم مرتبط است که کودکان را از کودکی تنزل داده است: ترک تحصیل، کار در دورهی خردسالی و ازدواج در این دوره.
سالانه ۲۲ هزار کودک به موقع وارد مدرسه نمیشوند و ۸۰ هزار دانشآموز اول تا چهارم دبستان نيز با ترک تحصيل، در معرض بازگشت به بیسوادی قرار میگيرند. افزايش سالانه ۸۰ هزار نفر به آمار بیسوادان در حالی است که سرشماری سال ۹۰ نشان میدهد، ۱۴ درصد افراد بالای ۶ سال و هفت درصد گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در ايران بیسوادند. براساس سرشماری سال ۹۰ مرکز آمار ايران، ۲۵ درصد بزرگسالان تنها تحصيلات دوران ابتدايی را به پايان رساندهاند و ۹ ميليون و ۷۱۹ هزار نفر هم در گروه سنی بالای شش سال، خود را بیسواد مطلق اعلام کرده اند که حدود سه ميليون و ۴۵۶ هزار نفر از اين تعداد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال هستند. برنامه توسعه سازمان ملل ايران را از نظر نرخ باسوادی در ميان ۱۷۸ کشور دنيا در جايگاه، ۱۲۰ قرار داده است. (اعتماد ۲۴ تیر ۱۳۹۲)
در این نظام کودکان و نوجوانان را برای مقابله با روابط میان دختران و پسران یا خلاصی از دست دختران یا فروش آنها به قدرتمندان یا ثروتمندان در روابط ازدواج و طلاق درگیر میکنند. در این میان دختران بیشتر از پسران قربانی این ازدواجها میشوند. از سال ۸۵ تا ۹۰، ۸۵ هزار و ۲۰۰ واقعه طلاق میان افراد زیر ۱۹ سال کشور صورت گرفته که از این تعداد ۴۰۰۰ واقعه مربوط به کودکان دختر زیر ۱۴ سال است. از سال ۸۵ تا ۹۰، ۶۱۶ هزار واقعه طلاق در کشور رخ داده است که ۸۱ هزار و ۵۰۰ واقعه از این تعداد مربوط به دختران زیر ۱۹ سال و ۷۷۰۰ واقعه مربوط به پسران زیر ۱۹ سال است
۱۳ درصد طلاقهای کشور طی آن سالها مربوط به دختران زیر ۱۹ سال و ۱/۵ درصد مربوط به پسران زیر ۱۹ سال است. طی پنج سال عنوان شده ۶۳ نفر از کودکان پسر زیر ۱۵ سال و ۴۰۰۰ نفر از دختران زیر ۱۴ سال طلاق گرفتهاند. یک میلیون و ۸۵۹ هزار واقعه ازدواج در میان افراد زیر ۱۹ سال طی آن سالها صورت گرفته است که از این تعداد یک میلیون و ۵۸۹ هزار کودک دختر و ۲۷۰ هزار کودک پسر وجود بودهاند. ۱۹۶ هزار واقعه ازدواج از این تعداد مربوط به کودکان دختر زیر ۱۴ سال و پنج هزار و ۲۰۰ واقعه مربوط به پسران زیر ۱۵ سال ثبت شده است. (فرشید یزدانی ایسنا، ۲۵ فروردین ۱۳۹۲)
تنزل مرتبهی استدلال
کاری که جمهوری اسلامی در ۳۵ سال گذشته انجام داده تنزل مرتبهی همه چیز در کشور است از جمله تنزل مرتبهی استدلال. ببینید خامنهای برای وجود آزادی بیان در کشور تنها به برگزاری سه مناظره با شرکت وفاداران به خود استدلال میکند: "تهمت زنندگان به نظام جمهوری اسلامی سالها نعره میزدند که در ایران آزادی نیست و تریبون نمیدهند اما اکنون خجالت زده شده اند." (تابناک، ۲۲ خرداد ۱۳۹۲) هشت نامزد از سوی نمایندگان رهبر برگزیده شدهاند (کسانی که همه به خامنهای و جمهوری اسلامی وفادارند) و در یک برنامهی تلویزیونی که قرار هم نبوده یکدیگر را چالش کنند (بجز مناظرهی سوم) حرفهایی با همهی ملاحظات سیاسی زدهاند (روحانی میگفت نگذارید حرفها زده شود) و این دلیلی است برای آزادی بیان در یک کشور.
تنزل مرتبهی استاندارد
در کشور هیچ استانداردی حتی برای مواد خوراکی و دارو وجود ندارد (از برنج آلوده تا داروی بیهوشی بی کیفیت) یا اگر وجود دارد اعمال نمی شود. نتیجهی این امر مقررات عجیب و غریب است. به عنوان نمونه با موافقت دولت و در راستای ایمن سازی و جلوگیری از بروز خطرات آتش سوزی، نصب کپسول آتش نشانی برای خودروهای تولیدی جدید از ابتدای مهرماه ۱۳۹۲ اجباری شد. این امر در پی آتش سوزیهای مکرر خودروها انجام شده است. (پایگاه اطلاع رسانی دولت، ۳۱ تیر ۱۳۹۲) دولت با این کار پذیرفته که استاندارد تولید خودرو در کشور فاجعه آفرین است و برای آن مسکنی مثل کپسول آتش نشانی را ضروری ساخته است. در هیچ نقطهای از دنیا چنین اجباری وجود ندارد.
تنزل مرتبهی مقامات
سطح مقامات سیاسی تا این حد تنزل یافته که میترسند از کسی با کراوات و بوی ادکلن در مذاکرات گول بخورند: "رئیسجمهوری میخواهیم که گول کراوات و ادکلن امثال جک استراو را نخورد." (مهدی کوچک زاده عضو مجلس، رجا نیوز، ۲۱ خرداد ۱۳۹۲) علی خامنهای نیز بارها نگرانی خود را از مقامات دولت خاتمی در مذاکرات با مقامات خارجی ذکر کرده است. این میتواند هم به دلیل تنزل رتبهی مقامات و هم به دلیل تنزل رتبهی مقامات جمهوری اسلامی در اذهان اسلامگرایان باشد.
تنزل مرتبهی بی طرفی
رئيس رادیو تلویزیون دولتی اعلام كرد: «در نظرسنجي ملي صداوسيما در تاريخ ۲۱ خرداد بيش از ۸۵ درصد معتقد به بيطرفي رسانه ملي در تبليغات انتخاباتي هستند.» ( مهر، ۲۲ خرداد ۱۳۹۲) ضرغامی با یک مورد (که در آن نیز هم بی طرفی سازمان متبوعش و هم نظر سنجی آن زیر سوال است) میخواهد سه دهه رفتار تبلیغاتی و امنیتی سازمان تحت پوشش خود را بشوید.
رقابت سیاسی میان جناحها تنها به سیاستمداران و اعضای مذکر خانوادههای آنها محدود نمانده است. زنان، دختران و خواهران سیاستمداران جناحها نیز به این جنگ وارد شده و علیه هم افشاگری میکنند. در این جنگ افراد مونث نیز به داد و ستد کلمات علیه هم و رو کردن فساد یکدیگر پرداختهاند که به شناخت هیئت حاکمهی جمهوری اسلامی در ۳۴ سال گذشته کمک میکند. البته در این افشاگریها خانوادهی خامنهای و اعمال خجسته از دایره بیرون است چون افشاگران با عوامل مجتبی و کینهی انقلابی علی خامنهای مواجه خواهند شد. گربههای رده اول چه در دورهی خمینی و چه در دورهی ولی فقیه دوم «دامن» نظام هستند و نباید لکه دار شوند.
یک طرف میگوید: «بروید ببینید پروین احمدینژاد که آهی در بساط نداشته، چگونه زندگی میکند.» (فاطمه هاشمی، تابناک، ۲ مهر ۱۳۹۱) طرف مقابل میگوید: «افتخار میکنم که باغی در لواسانات ندارم و در هیچ شرکت نفتی و هواپیمایی سهامدار نیستم، خوشحالم که در هیچ کشوری حساب بانکی، خانه و ویلا ندارم. دو تابعیتی نیستم و ویزای آماده خروج ندارم.» (پروین احمدینژاد، فارس، ۱۰ مهر ۱۳۹۱) در این دعوا بحث بر سر آن است که اعضای خانوادهی کدام رئیس دولت فاسدتر هستند: اکبر هاشمی رفسنجانی یا محمود احمدینژاد.
تنزل رتبهی اطلاع رسانی
اطلاع رسانی و پاسخگویی در جمهوری اسلامی به دروغهای کوچک و بزرگ با پیامدهای بزرگ برای جامعه تبدیل شد. دروغ سفید دروغی است با نیت خیر، دیپلماتیک، بی آسیب، نه چندان مهم و سر انگشتی. بسیاری این نوع دروغها را بالاخص در عالم سیاست و در روابط خانوادگی برای خیر بزرگتر (رسیدن به هدفی بزرگتر مثل ساخت یک بزرگراه یا کسب یک بودجه برای فعالیت های آموزشی یا حفظ نهاد خانواده) میگویند. در دورههای خاتمی و رفسنجانی، دولت در ایران عمدتا دروغهای کوچک میگفت و سعی میکرد آنها را در قالب دروغهای سفید بگوید. اما دولت احمدینژاد این روش را کنار گذاشت و رسما به گفتن دروغهایی که نیت خیر یا دیپلماتیک هم در آنها نبود اقدام کرد.
یک دروغ همیشگی به علت قطع یا کاهش سرعت اینترنت مربوط میشود. کاهش سرعت اینترنت که در زمان انتخابات برخی علت آن را اختلال در کابلهای زیر دریا و پاره شدن آنها نامیدند ناشی از راهکارهای امنیتی بود که برای حفظ آرامش کشور در زمان برگزاری انتخابات چاره شده بود: «در حال حاضر هیچ مشکلی در ارتباطات اینترنتی کشور وجود ندارد و کاهش سرعتی که در زمان انتخابات برخی آن را اختلال نامیدند ناشی از راهکارهای امنیتی بود که برای حفظ آرامش کشور در زمان برگزاری انتخابات چاره شده بود.» (محمد حسن نامی، خبرگزاری تسنیم، ۴ تیر ۱۳۹۲)
تنزل سرمایهی اجتماعی
جشن سوارکاری محلی و اجرای موسیقی بومی از جمله برنامههایی است که ایلات بختیاری و قشقایی تیرماه هر سال برگزار می کنند و از آن میتوان به عنوان جشن تیرگان نیز نام برد. ایل بختیاری این جشن را با رقص و پایکوبی برگزار میکند و بیش از ۳۰ هزار گردشگر برای دیدن این جشن به منطقه چغاخور میرفتند. اما بیش از دو سال است که سازمان میراث و گردشگری مجوز برگزاری این جشن را صادر نمیکند. شلوغ شدن، حضور گردشگران بیشمار و رقص و پایکوبی زنان و مردان عشایر در کنار یکدیگر دلیل اصلی لغو مجوز برگزاری جشن ایلیار بختیاری ذکر شده است. این جشن در سه روز برگزار میشد و عشایر بختیاری و قشقایی گردهم میآمدند و به نمایش آیین و فرهنگ خود میپرداختند.. درحال حاضر جشن ایلیار بختیاری به حاشیه رانده شده و تنها ۲ یا ۳ هزار نفر برای دیدن آن میروند. (تابناک به نقل از سی اچ ان، ۳۱ تیرماه ۱۳۹۲) همهی گردهماییهای مردمی که محلی برای افزایش سرمایهی اجتماعی است با همین گونه بهانهها متوقف شده است. تنها بسیجیان و نیروهای مورد اعتماد حکومت میتوانند گردهمایی داشته باشند.
تنزل مرتبهی روحانیت
علی مخدوم رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی میگوید: «در شش سال اخیر بیش از ۱۵ میلیون سوال از سوی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی پاسخ داده شده و کارشناسان این مرکز به صورت تلفنی، پیامکی، مکتوب و در فضای مجازی به سوالات دینی پاسخ میدهند.» (تسنیم، ۱۰ تیر ۱۳۹۲) او در این آمار میلیونها تلفن و پیامک جوانان را که صرفا برای سرکار گذاری و شوخی با این گونه مراکز تماس میگیرند جزئی از فعالیت روحانیون برای پاسخ گویی به سوالات دینی لحاظ کرده است. جمهوری اسلامی کاری کرده که روحانیون ابزار دست بازی و خندهی جوانان قرار گیرند. کسانی که در این گونه مراکز کار میکنند نیز برای تامین معیشت خود مجبورند با شرایط عجیب خود کنار بیایند...
ازسایت: khodnevis.org
وضعیت بیکاری و بی نشاطی و آموزش و پرورش ایدئولوژیک و مبتنی بر پشت میز نشینی، جوانان کشور را به تحقیر خود با رویکرد به مواد مخدر سوق داده است. یک تحقیق میدانی در سطح شهر تهران تنها در مورد شیشه نشان میدهد که ۸/۲ درصد افراد ۱۵ تا ۴۵ سال شهر تهران حداقل یک بار مصرف شیشه را تجربه کردند که ۱۳/۴ درصد مصرف کنندگان زن بودند و همچنین ۷۱/۷ درصد این آمار نیز مربوط به مصرف کنندگان شیشه در سنین ۱۵ تا ۲۵ سال بوده است. (خبر آنلاین، ۶ تیر ۱۳۹۲) اعتیاد امروز حد و مرزی در ایران نمی شناسد و طبقات تحصیلکرده، زنان، مقامات و نوجوانان را نیز آلوده ساخته است ....
تحقیر انسانهای عادی کوچه و خیابان توسط گشت ارشاد، گزینشهای ایدئولوژیک و ریختن به خانهها برای جمع آوری تجهیزات دریافت از ماهواره یک تحقیر سیستماتیک است.

کودکی یعنی بازی و آموزش اما نه در جمهوری اسلامی. سه موضوع به هم مرتبط است که کودکان را از کودکی تنزل داده است: ترک تحصیل، کار در دورهی خردسالی و ازدواج در این دوره.
سالانه ۲۲ هزار کودک به موقع وارد مدرسه نمیشوند و ۸۰ هزار دانشآموز اول تا چهارم دبستان نيز با ترک تحصيل، در معرض بازگشت به بیسوادی قرار میگيرند. افزايش سالانه ۸۰ هزار نفر به آمار بیسوادان در حالی است که سرشماری سال ۹۰ نشان میدهد، ۱۴ درصد افراد بالای ۶ سال و هفت درصد گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در ايران بیسوادند. براساس سرشماری سال ۹۰ مرکز آمار ايران، ۲۵ درصد بزرگسالان تنها تحصيلات دوران ابتدايی را به پايان رساندهاند و ۹ ميليون و ۷۱۹ هزار نفر هم در گروه سنی بالای شش سال، خود را بیسواد مطلق اعلام کرده اند که حدود سه ميليون و ۴۵۶ هزار نفر از اين تعداد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال هستند. برنامه توسعه سازمان ملل ايران را از نظر نرخ باسوادی در ميان ۱۷۸ کشور دنيا در جايگاه، ۱۲۰ قرار داده است. (اعتماد ۲۴ تیر ۱۳۹۲)
در این نظام کودکان و نوجوانان را برای مقابله با روابط میان دختران و پسران یا خلاصی از دست دختران یا فروش آنها به قدرتمندان یا ثروتمندان در روابط ازدواج و طلاق درگیر میکنند. در این میان دختران بیشتر از پسران قربانی این ازدواجها میشوند. از سال ۸۵ تا ۹۰، ۸۵ هزار و ۲۰۰ واقعه طلاق میان افراد زیر ۱۹ سال کشور صورت گرفته که از این تعداد ۴۰۰۰ واقعه مربوط به کودکان دختر زیر ۱۴ سال است. از سال ۸۵ تا ۹۰، ۶۱۶ هزار واقعه طلاق در کشور رخ داده است که ۸۱ هزار و ۵۰۰ واقعه از این تعداد مربوط به دختران زیر ۱۹ سال و ۷۷۰۰ واقعه مربوط به پسران زیر ۱۹ سال است
۱۳ درصد طلاقهای کشور طی آن سالها مربوط به دختران زیر ۱۹ سال و ۱/۵ درصد مربوط به پسران زیر ۱۹ سال است. طی پنج سال عنوان شده ۶۳ نفر از کودکان پسر زیر ۱۵ سال و ۴۰۰۰ نفر از دختران زیر ۱۴ سال طلاق گرفتهاند. یک میلیون و ۸۵۹ هزار واقعه ازدواج در میان افراد زیر ۱۹ سال طی آن سالها صورت گرفته است که از این تعداد یک میلیون و ۵۸۹ هزار کودک دختر و ۲۷۰ هزار کودک پسر وجود بودهاند. ۱۹۶ هزار واقعه ازدواج از این تعداد مربوط به کودکان دختر زیر ۱۴ سال و پنج هزار و ۲۰۰ واقعه مربوط به پسران زیر ۱۵ سال ثبت شده است. (فرشید یزدانی ایسنا، ۲۵ فروردین ۱۳۹۲)
تنزل مرتبهی استدلال
کاری که جمهوری اسلامی در ۳۵ سال گذشته انجام داده تنزل مرتبهی همه چیز در کشور است از جمله تنزل مرتبهی استدلال. ببینید خامنهای برای وجود آزادی بیان در کشور تنها به برگزاری سه مناظره با شرکت وفاداران به خود استدلال میکند: "تهمت زنندگان به نظام جمهوری اسلامی سالها نعره میزدند که در ایران آزادی نیست و تریبون نمیدهند اما اکنون خجالت زده شده اند." (تابناک، ۲۲ خرداد ۱۳۹۲) هشت نامزد از سوی نمایندگان رهبر برگزیده شدهاند (کسانی که همه به خامنهای و جمهوری اسلامی وفادارند) و در یک برنامهی تلویزیونی که قرار هم نبوده یکدیگر را چالش کنند (بجز مناظرهی سوم) حرفهایی با همهی ملاحظات سیاسی زدهاند (روحانی میگفت نگذارید حرفها زده شود) و این دلیلی است برای آزادی بیان در یک کشور.
تنزل مرتبهی استاندارد
در کشور هیچ استانداردی حتی برای مواد خوراکی و دارو وجود ندارد (از برنج آلوده تا داروی بیهوشی بی کیفیت) یا اگر وجود دارد اعمال نمی شود. نتیجهی این امر مقررات عجیب و غریب است. به عنوان نمونه با موافقت دولت و در راستای ایمن سازی و جلوگیری از بروز خطرات آتش سوزی، نصب کپسول آتش نشانی برای خودروهای تولیدی جدید از ابتدای مهرماه ۱۳۹۲ اجباری شد. این امر در پی آتش سوزیهای مکرر خودروها انجام شده است. (پایگاه اطلاع رسانی دولت، ۳۱ تیر ۱۳۹۲) دولت با این کار پذیرفته که استاندارد تولید خودرو در کشور فاجعه آفرین است و برای آن مسکنی مثل کپسول آتش نشانی را ضروری ساخته است. در هیچ نقطهای از دنیا چنین اجباری وجود ندارد.
تنزل مرتبهی مقامات
سطح مقامات سیاسی تا این حد تنزل یافته که میترسند از کسی با کراوات و بوی ادکلن در مذاکرات گول بخورند: "رئیسجمهوری میخواهیم که گول کراوات و ادکلن امثال جک استراو را نخورد." (مهدی کوچک زاده عضو مجلس، رجا نیوز، ۲۱ خرداد ۱۳۹۲) علی خامنهای نیز بارها نگرانی خود را از مقامات دولت خاتمی در مذاکرات با مقامات خارجی ذکر کرده است. این میتواند هم به دلیل تنزل رتبهی مقامات و هم به دلیل تنزل رتبهی مقامات جمهوری اسلامی در اذهان اسلامگرایان باشد.
تنزل مرتبهی بی طرفی
رئيس رادیو تلویزیون دولتی اعلام كرد: «در نظرسنجي ملي صداوسيما در تاريخ ۲۱ خرداد بيش از ۸۵ درصد معتقد به بيطرفي رسانه ملي در تبليغات انتخاباتي هستند.» ( مهر، ۲۲ خرداد ۱۳۹۲) ضرغامی با یک مورد (که در آن نیز هم بی طرفی سازمان متبوعش و هم نظر سنجی آن زیر سوال است) میخواهد سه دهه رفتار تبلیغاتی و امنیتی سازمان تحت پوشش خود را بشوید.
تنزل رتبهی رقابت سیاسی
رقابت سیاسی میان جناحها تنها به سیاستمداران و اعضای مذکر خانوادههای آنها محدود نمانده است. زنان، دختران و خواهران سیاستمداران جناحها نیز به این جنگ وارد شده و علیه هم افشاگری میکنند. در این جنگ افراد مونث نیز به داد و ستد کلمات علیه هم و رو کردن فساد یکدیگر پرداختهاند که به شناخت هیئت حاکمهی جمهوری اسلامی در ۳۴ سال گذشته کمک میکند. البته در این افشاگریها خانوادهی خامنهای و اعمال خجسته از دایره بیرون است چون افشاگران با عوامل مجتبی و کینهی انقلابی علی خامنهای مواجه خواهند شد. گربههای رده اول چه در دورهی خمینی و چه در دورهی ولی فقیه دوم «دامن» نظام هستند و نباید لکه دار شوند.
یک طرف میگوید: «بروید ببینید پروین احمدینژاد که آهی در بساط نداشته، چگونه زندگی میکند.» (فاطمه هاشمی، تابناک، ۲ مهر ۱۳۹۱) طرف مقابل میگوید: «افتخار میکنم که باغی در لواسانات ندارم و در هیچ شرکت نفتی و هواپیمایی سهامدار نیستم، خوشحالم که در هیچ کشوری حساب بانکی، خانه و ویلا ندارم. دو تابعیتی نیستم و ویزای آماده خروج ندارم.» (پروین احمدینژاد، فارس، ۱۰ مهر ۱۳۹۱) در این دعوا بحث بر سر آن است که اعضای خانوادهی کدام رئیس دولت فاسدتر هستند: اکبر هاشمی رفسنجانی یا محمود احمدینژاد.
تنزل رتبهی اطلاع رسانی
اطلاع رسانی و پاسخگویی در جمهوری اسلامی به دروغهای کوچک و بزرگ با پیامدهای بزرگ برای جامعه تبدیل شد. دروغ سفید دروغی است با نیت خیر، دیپلماتیک، بی آسیب، نه چندان مهم و سر انگشتی. بسیاری این نوع دروغها را بالاخص در عالم سیاست و در روابط خانوادگی برای خیر بزرگتر (رسیدن به هدفی بزرگتر مثل ساخت یک بزرگراه یا کسب یک بودجه برای فعالیت های آموزشی یا حفظ نهاد خانواده) میگویند. در دورههای خاتمی و رفسنجانی، دولت در ایران عمدتا دروغهای کوچک میگفت و سعی میکرد آنها را در قالب دروغهای سفید بگوید. اما دولت احمدینژاد این روش را کنار گذاشت و رسما به گفتن دروغهایی که نیت خیر یا دیپلماتیک هم در آنها نبود اقدام کرد.
یک دروغ همیشگی به علت قطع یا کاهش سرعت اینترنت مربوط میشود. کاهش سرعت اینترنت که در زمان انتخابات برخی علت آن را اختلال در کابلهای زیر دریا و پاره شدن آنها نامیدند ناشی از راهکارهای امنیتی بود که برای حفظ آرامش کشور در زمان برگزاری انتخابات چاره شده بود: «در حال حاضر هیچ مشکلی در ارتباطات اینترنتی کشور وجود ندارد و کاهش سرعتی که در زمان انتخابات برخی آن را اختلال نامیدند ناشی از راهکارهای امنیتی بود که برای حفظ آرامش کشور در زمان برگزاری انتخابات چاره شده بود.» (محمد حسن نامی، خبرگزاری تسنیم، ۴ تیر ۱۳۹۲)
تنزل سرمایهی اجتماعی
جشن سوارکاری محلی و اجرای موسیقی بومی از جمله برنامههایی است که ایلات بختیاری و قشقایی تیرماه هر سال برگزار می کنند و از آن میتوان به عنوان جشن تیرگان نیز نام برد. ایل بختیاری این جشن را با رقص و پایکوبی برگزار میکند و بیش از ۳۰ هزار گردشگر برای دیدن این جشن به منطقه چغاخور میرفتند. اما بیش از دو سال است که سازمان میراث و گردشگری مجوز برگزاری این جشن را صادر نمیکند. شلوغ شدن، حضور گردشگران بیشمار و رقص و پایکوبی زنان و مردان عشایر در کنار یکدیگر دلیل اصلی لغو مجوز برگزاری جشن ایلیار بختیاری ذکر شده است. این جشن در سه روز برگزار میشد و عشایر بختیاری و قشقایی گردهم میآمدند و به نمایش آیین و فرهنگ خود میپرداختند.. درحال حاضر جشن ایلیار بختیاری به حاشیه رانده شده و تنها ۲ یا ۳ هزار نفر برای دیدن آن میروند. (تابناک به نقل از سی اچ ان، ۳۱ تیرماه ۱۳۹۲) همهی گردهماییهای مردمی که محلی برای افزایش سرمایهی اجتماعی است با همین گونه بهانهها متوقف شده است. تنها بسیجیان و نیروهای مورد اعتماد حکومت میتوانند گردهمایی داشته باشند.
تنزل مرتبهی روحانیت
علی مخدوم رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی میگوید: «در شش سال اخیر بیش از ۱۵ میلیون سوال از سوی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی پاسخ داده شده و کارشناسان این مرکز به صورت تلفنی، پیامکی، مکتوب و در فضای مجازی به سوالات دینی پاسخ میدهند.» (تسنیم، ۱۰ تیر ۱۳۹۲) او در این آمار میلیونها تلفن و پیامک جوانان را که صرفا برای سرکار گذاری و شوخی با این گونه مراکز تماس میگیرند جزئی از فعالیت روحانیون برای پاسخ گویی به سوالات دینی لحاظ کرده است. جمهوری اسلامی کاری کرده که روحانیون ابزار دست بازی و خندهی جوانان قرار گیرند. کسانی که در این گونه مراکز کار میکنند نیز برای تامین معیشت خود مجبورند با شرایط عجیب خود کنار بیایند...
۱۳۹۲ شهریور ۱۹, سهشنبه
20 درصد مردان شرق آسیا به همسران خود تجاوز میکنند !
نتایج تحقیق یک مجله علمی در کشورهای حوزه اقیانوسیه در آسیای شرقی، درباره تجاوز به زنان منتشر شده است. ۶۰ درصد مردان مورد تحقیق گفتهاند که تنها چون حوصلهشان سر رفته بوده به همسرشان تجاوز کردهاند.
یک چهارم مردان آسیایی حوزه اقیانوسیه حداقل یک بار به یک زن تجاوز کردهاند. این نتیجه تحقیقی است که یک مجله پزشکی به نام "The Lancet" انجام داده است.
این تحقیق به سفارش سازمان ملل در کشورهای بنگلادش، کامبوج، چین، اندونزی، گینه نو و سریلانکا بین ۱۰ هزار مرد تا ۵۰ ساله انجام شده است.
بیشتر این مردان به زنانی که با آنها زندگی میکردند تجاوز کردهاند و یک دهم آنها زنانی را که شریک زندگیشان نبودهاند نیز مورد تجاوز قرار دادهاند. تقریبا نیمی از جامعه مورد تحقیق، عمل تجاوز را بیش از یک بار انجام دادهاند.
بدترین موقعیت را در بین کشورهای محل تحقیق "پاپوآ گینه نو" دارد. در این کشور ۲۷ درصد مردان مورد پرسش، زنانی غیر از شرکای زندگیشان را مورد تجاوز قرار دادهاند. این کشور جایی است که از تابستان امسال دولت استرالیا پناهجویانی را که به طور غیرقانونی به استرالیا وارد میشوند به آنجا میفرستد.
«حوصلهام سر رفته بود؛ به همسرم تجاوز کردم!!»
درباره علت تجاوز به زنان در چارچوب زندگی زناشویی، سه چهارم مردان (حدود ۷۵ درصد) اظهار کردهاند که عمل جنسی را حق خود میدانند، ۶۰ درصد عمل جنسی را نوعی سرگرمی دانسته و در پاسخ گزینه "حوصلهام سر رفته بود" را انتخاب کردهاند. ۳۸ درصد نیز به منظور تنبیه زنان به آنها تجاوز کردهاند.
تقریبا نیمی از مردانی که به شریک زندگیشان تجاوز کردهاند (۴۶ درصد) مرتکب سایر خشونتها علیه شریک زندگی خود نیز شدهاند.پژوهشگرانی که این تحقیق را ارزیابی کردهاند میگویند اینکه اکثریت مردان صراحتا اعلام کردهاند که خودخواسته و ارادی به زنان تجاوز کردهاند ناشی از فرهنگ مردسالارانه حاکم بر این جوامع است. به همین دلیل، این موضوع در کشورهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال در پاپوآ گینه نو و کامبوج مسئله آمیزش اجباری با زنان در قالب رابطه زناشویی جزو سنت آنهاست و به همین دلیل آمار تجاوز هم بالاتر از سایر کشورهاست.
کمترین آمار تجاوز به شریک زندگی در میان کشورهای مورد مطالعه متعلق به اندونزی و بیشترین آن متعلق به پاپوآ گینه نو است.
یک چهارم مردان آسیایی حوزه اقیانوسیه حداقل یک بار به یک زن تجاوز کردهاند. این نتیجه تحقیقی است که یک مجله پزشکی به نام "The Lancet" انجام داده است.
این تحقیق به سفارش سازمان ملل در کشورهای بنگلادش، کامبوج، چین، اندونزی، گینه نو و سریلانکا بین ۱۰ هزار مرد تا ۵۰ ساله انجام شده است.
بیشتر این مردان به زنانی که با آنها زندگی میکردند تجاوز کردهاند و یک دهم آنها زنانی را که شریک زندگیشان نبودهاند نیز مورد تجاوز قرار دادهاند. تقریبا نیمی از جامعه مورد تحقیق، عمل تجاوز را بیش از یک بار انجام دادهاند.
بدترین موقعیت را در بین کشورهای محل تحقیق "پاپوآ گینه نو" دارد. در این کشور ۲۷ درصد مردان مورد پرسش، زنانی غیر از شرکای زندگیشان را مورد تجاوز قرار دادهاند. این کشور جایی است که از تابستان امسال دولت استرالیا پناهجویانی را که به طور غیرقانونی به استرالیا وارد میشوند به آنجا میفرستد.
«حوصلهام سر رفته بود؛ به همسرم تجاوز کردم!!»
درباره علت تجاوز به زنان در چارچوب زندگی زناشویی، سه چهارم مردان (حدود ۷۵ درصد) اظهار کردهاند که عمل جنسی را حق خود میدانند، ۶۰ درصد عمل جنسی را نوعی سرگرمی دانسته و در پاسخ گزینه "حوصلهام سر رفته بود" را انتخاب کردهاند. ۳۸ درصد نیز به منظور تنبیه زنان به آنها تجاوز کردهاند.
تقریبا نیمی از مردانی که به شریک زندگیشان تجاوز کردهاند (۴۶ درصد) مرتکب سایر خشونتها علیه شریک زندگی خود نیز شدهاند.پژوهشگرانی که این تحقیق را ارزیابی کردهاند میگویند اینکه اکثریت مردان صراحتا اعلام کردهاند که خودخواسته و ارادی به زنان تجاوز کردهاند ناشی از فرهنگ مردسالارانه حاکم بر این جوامع است. به همین دلیل، این موضوع در کشورهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال در پاپوآ گینه نو و کامبوج مسئله آمیزش اجباری با زنان در قالب رابطه زناشویی جزو سنت آنهاست و به همین دلیل آمار تجاوز هم بالاتر از سایر کشورهاست.
کمترین آمار تجاوز به شریک زندگی در میان کشورهای مورد مطالعه متعلق به اندونزی و بیشترین آن متعلق به پاپوآ گینه نو است.
رابطه همجنسگراستیزی و تجاوز گروهی
در بخش دیگری از این تحقیق مردانی که مرتکب تجاوز گروهی به یک زن شدهاند مورد بررسی قرار گرفتهاند. اکثریت این مردان پیشزمینه همجنسگراستیزی (هموفوبیا) داشتهاند.
همچنین اکثر این مردان متعلق به طبقات پایین اجتماع و فقیر بودهاند. عضویت در گروهها و دستهها و نیز استفاده از مواد مخدر دو عامل دیگر موثر در تجاوزات گروهی بودهاند.
در بخش دیگری از این تحقیق مردانی که مرتکب تجاوز گروهی به یک زن شدهاند مورد بررسی قرار گرفتهاند. اکثریت این مردان پیشزمینه همجنسگراستیزی (هموفوبیا) داشتهاند.
همچنین اکثر این مردان متعلق به طبقات پایین اجتماع و فقیر بودهاند. عضویت در گروهها و دستهها و نیز استفاده از مواد مخدر دو عامل دیگر موثر در تجاوزات گروهی بودهاند.
۱۳۹۲ شهریور ۱۳, چهارشنبه
"روسپیگری" اجباری برای ارتش ژاپن
انسانم آرزوست ....!
در طول جنگ جهانی دوم بیش از ۲۰۰ هزار زن که عمدتا کرهای و چینی بودند، مورد تجاوز سربازان ژاپنی قرار گرفتند. آنان برخی از این قربانیان را که "زنان مایه تسلی" خوانده میشدند، پس از تجاوز به قتل میرساندند.
بسیاری از تاریخنگاران، سرنوشت تلخ کیم سون دوک، دختر ۱۶ سالهی کرهای را که با وجود صغر سن، در واحدی از ارتش اشغالگر ژاپن مجبور به "فاحشگی" شد، نمونه بارز جنایات ارتش ژاپن در جنگ جهانی دوم میدانند. او در روز دستکم، ۴۰ بار مورد تجاوز سربازان ژاپنی قرار میگرفت.
شاهد زنده
لی اک سون، به عنوان یکی از نادر شاهدان زنده جنایات ارتش ژاپن در این جنگ، در باره زندگی روزانه در "روسپیخانه ارتش" میگوید: «ما را هر روز میزدند، با چاقو تهدید میکردند و اگر از خدمت به آنان سرباز میزدیم، بیمهابا زخمیمان میکردند.»
اک سون که اکنون ۸۶ سال دارد، اضافه میکند: «ما یازده تا چهارده ساله بودیم و نمیتوانستیم تصور کنیم که روزی از آن شکنجهها جان سالم بهدرمیبریم.»
لی اک سون، هنگامی که به چنگ شکارچیان ارتش ژاپن افتاد و در "روسپیخانه" آن که به "ایستگاه تسلی" معروف بود، زندانی شد، چهارده سال بیشتر نداشت. او نیز مانند کیم سون دوک، ناگزیر بود به تجاوزات متعدد و روزانه سربازان ژاپنی تن در دهد: «خیلی از دخترها سعی کردند که خودکشی کنند. خودشان را دار زدند یا بدون این که شنا بلد باشند، به دریا رفتند و غرق شدند. من هم چند بار به فکر خودکشی افتادم.» لی اک سون، سه سال در این "ایستگاه تسلی" در "خدمت" سربازان ارتش ژاپن بود.
در طول جنگ جهانی دوم بیش از ۲۰۰ هزار زن که عمدتا کرهای و چینی بودند، مورد تجاوز سربازان ژاپنی قرار گرفتند. آنان برخی از این قربانیان را که "زنان مایه تسلی" خوانده میشدند، پس از تجاوز به قتل میرساندند.
بسیاری از تاریخنگاران، سرنوشت تلخ کیم سون دوک، دختر ۱۶ سالهی کرهای را که با وجود صغر سن، در واحدی از ارتش اشغالگر ژاپن مجبور به "فاحشگی" شد، نمونه بارز جنایات ارتش ژاپن در جنگ جهانی دوم میدانند. او در روز دستکم، ۴۰ بار مورد تجاوز سربازان ژاپنی قرار میگرفت.
شاهد زنده
لی اک سون، به عنوان یکی از نادر شاهدان زنده جنایات ارتش ژاپن در این جنگ، در باره زندگی روزانه در "روسپیخانه ارتش" میگوید: «ما را هر روز میزدند، با چاقو تهدید میکردند و اگر از خدمت به آنان سرباز میزدیم، بیمهابا زخمیمان میکردند.»
اک سون که اکنون ۸۶ سال دارد، اضافه میکند: «ما یازده تا چهارده ساله بودیم و نمیتوانستیم تصور کنیم که روزی از آن شکنجهها جان سالم بهدرمیبریم.»
لی اک سون، هنگامی که به چنگ شکارچیان ارتش ژاپن افتاد و در "روسپیخانه" آن که به "ایستگاه تسلی" معروف بود، زندانی شد، چهارده سال بیشتر نداشت. او نیز مانند کیم سون دوک، ناگزیر بود به تجاوزات متعدد و روزانه سربازان ژاپنی تن در دهد: «خیلی از دخترها سعی کردند که خودکشی کنند. خودشان را دار زدند یا بدون این که شنا بلد باشند، به دریا رفتند و غرق شدند. من هم چند بار به فکر خودکشی افتادم.» لی اک سون، سه سال در این "ایستگاه تسلی" در "خدمت" سربازان ارتش ژاپن بود.
این زن زجرکشیده در سال ۱۹۴۵، یعنی پس از پایان جنگ جهانی که به شکست آلمان و تسلیم ژاپن انجامید، از "روسپیخانه ارتش" آزاد شد: «اول نمیدانستم چه کار باید بکنم، کجا بروم. بالاخره تصمیم گرفتم در چین بمانم و همانجا بمیرم. چطور میتوانستم به خانه برگردم؟ از چهرهام پیدا بود که من هم از گروه "زنان مایه تسلی" هستم.
پوزش و پرداخت خسارت
نخستین قربانی این جنایت، خاطرات تلخ خود را ابتدا در سال ۱۹۹۱ منتشر کرد و در اختیار رسانههای جهانی گذاشت. پس از او، ۲۵۰ زن دیگر نیز از فجایعی که تحمل کرده بودند، سخن گفتند و از دولت ژاپن خواستند، بهطور رسمی پوزش بطلبد. وکلای این قربانیان، با مراجعه به دادگاههای محلی نیز، تقاضای پرداخت خسارت ارائه دادند..
دولت ژاپن، در سال ۱۹۹۳ از پذیرش مسئولیت این جنایت سر باز زد. در این سال، پژوهشی معتبر در توکیو منتشر شد که گفتههای "زنان مایه تسلی" و نقش فعال ارتش این کشور را در این ماجرا تایید میکرد. دولت ژاپن بر این مبنا، چند بار بهطور لفظی از قربانیان یا بازماندگان آنان عذرخواهی کرد. ولی خواست پرداخت خسارت آنان را نپذیرفت.
سندی دیگر
کیم مون گیل، رییس موسسه فرهنگپژوهی کره - ژاپن در شهر بوسان، در ماه مه امسال نیز اعلام کرد که سندی محرمانه از اسناد ارتش ژاپن یافته است که نشان میدهد، این ارتش در طول جنگ جهانی دوم برای تامین نیازهای جنسی سربازان خود در آسیای جنوب شرقی، زنانی را به خط مقدم جبهه گسیل کرده است.
بنا به گفته کیم مون گیل، این سند که با شماره ۹۳۵ آرشیو شده، در بایگانی سوابق تاریخی وزارت دفاع ژاپن پیدا شده و رییس ستاد ارتش ژاپن در تایوان، در تاریخ ۱۳ ژوئن ۱۹۴۲ برای آجودانی ارتش ژاپن ارسال کرده است.
در پی اعلام یافته شدن این سند، برخی از سیاستمداران ژاپن به دفاع از "شیوه عمل ضروری ارتش" برخاستند. تورو هاشیموتو، شهردار اوزاکا از جمله گفت که تجاوز به "زنان مایه تسلی" در زمان جنگ برای "حفظ انضباط" ارتش ژاپن، لازم بوده است.
لی اک سون، موضعگیری شهردار اوزاکا را "بیشرمانه" ارزیابی میکند و میگوید: «من نمیتوانم بفهمم، چطور میشود چنین ادعایی کرد؟ کسی که نمیخواهد ببیند در گذشته چه اتفاقی افتاده، که ژاپنیها به چه کارهایی دست زدند، به نظر من آدم نیست.
۱۳۹۲ شهریور ۱۲, سهشنبه
طول عمر زنان در کشورهای فقیر و غنی
بنا به گزارش «سازمان بهداشت جهانی»، زنان بالای ٥٠ سال در کشورهای سراسر جهان در مقایسه با ٢٠ یا ٣٠ سال پیش از سلامت بیشتری برخوردار هستند.
با وجودی که امروزه زنان از بهداشت و سلامت بهتری برخوردار هستند، اما نتایج گزارش جدید «سازمان بهداشت جهانی» حاکی از آن است که شکاف بین طول عمر زنان کشورهای فقیر و غنی عمیق تر شده است.
«سازمان بهداشت جهانی» گزارش داده است که بیماری های سرطان و قلب و عروق سکته از جمله عوامل اصلی مرگ و میر زنان ٥٠ سال به بالا در سراسر جهان است. در این گزارش جدید به مرگ زودرس زنان کمتر از ٥٠ سال در کشورهای در حال توسعه اشاره شده است.
گزارش این سازمان بین المللی از جمله اولین موارد تحقیق در مورد علل مرگ و میر زنان ٥٠ سال به بالا در کشورهای فقیر و ثروتمند است.
برپایه یافته های این گزارش، زنانی که در کشورهای فقیر زندگی می کنند و فاقد منابع مالی و بهداشتی برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های غیرواگیر هستند، دچار مرگ زودرس می شوند.
۱۳۹۲ شهریور ۱۱, دوشنبه
۱۳۹۲ شهریور ۱۰, یکشنبه
مصریها یک قو را به ظن "جاسوسی" دستگیر کردند !
پلیس مصر یک قو را که مجهز به یک دستگاه فرستنده کوچک بوده به ظن جاسوسی دستگیر کرد. این پرنده از سوی یک فرد روستایی کشف و به مأموران پلیس تحویل داده شده است. نیروهای امنیتی در حال بررسی دستگاه فرستنده هستند.
رسانهها گزارش دادند که یکی از ساکنان استان کنا، واقع در ۴۵۰ کیلومتری جنوب شرق قاهره، این قو را به همراه چهار پرنده دیگر در روز جمعه (۳۰ اوت/ ۸ شهریور) در نزدیکی خانهاش مشاهده کرده و به پلیس تحویل داده است.
البته رسانههای مصر در ابتدا به جای قو از یک "اردک" نام برده بودند که این اشتباه در گزارشهای بعدی تصحیح شد.
بر اساس گزارشها مبدأ پرواز این قو کشور فرانسه بوده و گروهی از دانشمندان فرانسوی برای دنبال کردن و بررسی مسیر پرواز وی به سمت جنوب به پای این پرنده یک دستگاه ردیاب بسته بودهاند.
این قو هم اینک در قفس زندانی است! و به گفته ایمن عبدالله رئیس مرکز خدمات دامپزشکی در استان کنا، آزاد کردن این پرنده تنها پس از کسب اجازه از دادستان امکان پذیر است!!.