۱۳۹۰ خرداد ۱۹, پنجشنبه

از راکت تنیس تا آبجوی زلال!؟




ما انتظار داریم بیشتر چیزهایی که امروز استفاده می کنیم ساخت دست بشر باشد. اما بعضی شرکت ها با نوآوری های خود راه هایی پیدا می کنند تا هر چه بیشتر از تک تک اعضای بدن حیوانات برای ساخت اشیایی که ما بطور روزمره بکار می گیریم استفاده کنند
از اعضای مختلف بدن گوسفند که در صابون شما مخفی است، تا قسمت های مختلف ماهی در آبجوی مورد علاقه تان، ذره ذره بدن حیوانات، اگر سر از بشقاب شام شما در نیاورد، اغلب تبدیل به محصولاتی می شود که همه روزه استفاه می کنیم.
شرکت های صنعتی شیوه های جالب و هوشمندی ابداع می کنند تا بخش های غیرخوردنی حیواناتی نظیر گاو، خوک و گوسفند را به کالاهایی تبدیل کنند که از کیفیت مرغوب و منحصر بفردی برخوردار است.
شرکت نورفولک یکی از این کمپانی هاست که روده گاو را از سطلهای گاوداری ها جمع می کند و از آن تور راکت برای قهرمانان تنیس جهان می سازد.
روزینا مدیر تولید این شرکت می گوید: "هر راکت تنیس بطور متوسط محصول روده چهار گاو است."
این روده ها تمیز می شود، بعد در قطعات ۱۲۰ سانتیمتری بریده و با مواد شیمیایی محافظ مخلوط می شود. پس از خشک شدن در اتاق های مرطوب مراحل دیگری را طی می کند و سرانجام تبدیل به تور راکت تنیس می شود
.
روزینا می گوید این کار طاقت فرسایی است که از آغاز تا انتها شش هفته بطول می انجامد، اما ارزش آن را دارد:
"وقتی این تور در راکت قرار گرفت و توپ به آن خورد، کشیده می شود، اما بعد به شکل اصلی خود بر می گردد. چون روده حافظه ای طبیعی دارد و هرگز کشش خود را از دست نمی دهد. بنابر این شوک ضربه توپ را بسیار بیشتر در خود هضم می کند و احتمال التهاب آرنج که بسیاری از تنیس بازان از آن رنج می برند را کاهش می دهد."
این کمپانی که بیش از ۱۰۰ سال به این حرفه غیرمعمول مشغول است، از همین تکنیک برای تولید چنگ و سایر آلات قدیمی موسیقی از روده گاو استفاده می کند.
پتوی اطفاء حریق
روده تنها یکی از اعضای کابردی و ارزشمند گاو است.
از هنگامی که بشر گوشت گاو می خورد، از پوست آن نیز چرم می سازد و از استخوان های آن نیز چینی اعلا تولید می کند.
اما در عصر جدید، از سم گاو محصول مهمی تولید می شود. از کراتین، پروتئین موجود در سم گاو، مواد اطفاء حریق ساخته می شود و بسیاری از آتش نشان ها بخصوص در فرودگاه ها از آن استفاده می کنند
.
کف خاصی که تولید می شود ویژه خاموش کردن آتش های بسیار شدید است که در اثر سوخت هواپیما رخ می دهد.
کراتین موجب می شود که حباب های کف مواد اطفاء حریق به یکدیگر متصل بماند و همچون پتو بر روی شعله های آتش بیافتد و آن را به سرعت خاموش کند.
گاو تنها حیوانی نیست که اعضا و احشای آن چنین قابل استفاده است.
بعضی آبجو سازها با اضافه کردن سریشم ماهی تیرگی آبجو را از بین می برند و محصولی تولید می کنند که شفاف و زلال است.
این ماده در داخل معده یا صفرای برخی گونه های ماهی وجود دارد و به آن خاصیت طبیعی شناور بودن در آب می دهد.
اینها تنها چند نمونه از موارد متعدد استفاده از اعضا و احشاء حیواناتی است که ما می خوریم